Autor Téma: Zase volnoběžka  (Přečteno 576469 krát)

Nora

• Host
Re:Zase volnoběžka
« Odpověď #225 kdy: Únor 11, 2015, 09:04:19 dopoledne »
Karol920: no...z toho vycházím...Pegaso má špónovák vpředu a čtyřventil vzadu...

Nora

• Host
« Odpověď #226 kdy: Únor 11, 2015, 09:17:59 dopoledne »
No...tak mi to nedalo a šel jsem si zatočit motorem. Beru vše zpět! Točí se stejně! Tolik let jsem žil v mystifikaci :D

Ale teď ať někdo vysvětlí, proč to má naopak rozvody?

findejs1310

• Host
« Odpověď #227 kdy: Únor 11, 2015, 11:49:34 dopoledne »
Noro
Tak slava.Dnes uz budu klidne spat.Lepsi nepremyslet  PROC to nebo ono  ;D ;D ;D
Az budu delat rozvody tak to tam zase narvu a zadny velky laborovani.
Pak se nam Zedon jenom smeje  :P :P
Jura

Offline Jarda

• Grafoman
  • "JEDU TAK ABYCH SE VŽDY VRÁTIL NA START"
« Odpověď #228 kdy: Únor 11, 2015, 01:25:45 odpoledne »
Ahoj chlapci,
tak konečně jsem už nohama na zemi a dá se říci že vím co a jak.
Všem vám děkuji kteří mi tady věnovali chvilku času. Jarda

JIRKAOLO

• Host
« Odpověď #229 kdy: Únor 11, 2015, 03:57:13 odpoledne »
Cau panove toto uz mi delší dobu vrta hlavou tet moje domenka koukal jsem na video jak borec dela rozvody na 4 ventilovem bmv motorem toci ze strany alternatoru do prava rozvody se toci také do prava a napinak je ze zadu na strate kde netahne retez to vse je mi jasne. Kdezto nase milovane pega se motor toci do prava ale rozvody do leva proto je napinak ze predu na strane kde retez netahne toto mi neslo do hlavy. Jedine co me napada ze to je kvůli 5 ventilu proc nevim a na klice musí logicky byt vlozene ozubene kolo které roztaci retez opacnym smerem kdezto bmv ma retez hnany primo z kliky tak nejak bych to vydel proto jsem musel otáčet slzičky volnoběžky asi ji někdo spatne zkompletoval j.

karol920

• Host
« Odpověď #230 kdy: Únor 12, 2015, 12:13:57 dopoledne »
Tak mi to vŕtalo hlavou , prečo sa rozvody točia opačne , keď sa kľuka točí rovnako. Vysvetlenie je jednoduché - Pegaso má na rozvodke vložené medzikolo.

JIRKAOLO

• Host
« Odpověď #231 kdy: Únor 12, 2015, 04:32:59 dopoledne »
Karol dik moje úvaha byla spravna ze tam je vlozene kolo urcite to je kvůli 5 ventilu. Nekde jsem cetl ze bmv 5 ventil nedavalo aby motor byl méně poruchovy asi to ma sve opodstatneni j.

Offline Jarda

• Grafoman
« Odpověď #232 kdy: Únor 12, 2015, 05:57:29 dopoledne »
Noro,
toto je část citátu co jsem dostal od benemoto.
""ano jsou dva typy na ie je maličko jiný a to v tom ohledu že je zde z jedné strany širší boční plech. ze zkušenosti vím že bez problému můžete namontovat i užší je to pouze axiální vymezení které nemám vliv. Cena za mou novou je 2000,-""
Co ty na to? Jarda

JIRKAOLO

• Host
« Odpověď #233 kdy: Únor 12, 2015, 04:37:27 odpoledne »
Jardo jestli ti to pomuze tak ja mel v ie i starsi tip volnoběžky i novejsi obe mají jednu stranu vetsi aby držela na svém miste a cena 2000 je luksusni  jen si to nasucho vyzkousej jestli mas dobře slzičky uz jsem to tady psal ze jsem je musel u jedne otáčet nestarovalobytito cau j.

findejs1310

• Host
« Odpověď #234 kdy: Únor 12, 2015, 05:52:15 odpoledne »
Jirkoooo
uz tomu Jardovi neplet hlavu az bude vytahovat volnobezku z klece tak se podiva jestli je to stejne orientovane.da tam novou stejne a tradaaaa.Jak rika Zedon  hen heen heeeen. ;D
Jura

JIRKAOLO

• Host
« Odpověď #235 kdy: Únor 12, 2015, 05:55:48 odpoledne »
Ja mu nechci plest hlavu jestli ma ale pretrzenou pružinku tak se slzycky rozsypou a tet jak tam byly?

ZEDON

• Host
« Odpověď #236 kdy: Únor 12, 2015, 06:40:14 odpoledne »
OMG..... ::)

Offline Jarda

• Grafoman
« Odpověď #237 kdy: Únor 12, 2015, 08:01:57 odpoledne »
Jirko,
děkuji za radu,vážím si každé dobré rady(připomínky).
Juro,
až to rozeberu tak snad to na mně vypadne jak tam byla :) :) :). Jarda

Offline remi700

• Pravidelný návštěvník
  • **
« Odpověď #238 kdy: Únor 12, 2015, 08:46:42 odpoledne »
Ahoj. Taky mě to čeká Jardo, jem co dojde ten stahovák. Stále čekám, čekám a čekám.  Mám Pego ie. 2001 a taky uvidím, co na mě vypadne. Benemoto mám cca 10 minut chůze, tak až to na mě vypadne, rovnou tam zaběhnu a případně poreferuji  :D Pokud to už nebudeš mít hotové... 

JIRKAOLO

• Host
« Odpověď #239 kdy: Únor 12, 2015, 08:57:58 odpoledne »
Tak drzim palce at se to povede a panove poradne naradi obvzlast imbusove klice zalepene srouby drzi jak cert j.