Zdar zavodnici, potreboval bych poradit.
Na pegasu IE se menilo tesneni pod hlavou a omylem se povolil i sroub kyvky. To bylo zbytecne. Prikladam i foto, do jake faze rozborky se stroj dostal, pro vetsi predstavu o premitani o moznem problemu.
Po slozeni jsem ted zjistil, ze uchyceni drzaku leveho kufru ve smeru ridice reje do kyvky a ze tam neni ani moc mista od sroubu stupacky spolujezdce. Foto prilozeno.
Tak si myslim, ze by mohla byt kyvka spatne vycentrovana, pokud je to vubec mozne.
Jak tak koukam do manualu a na rozkres dilu, tak jsem pochopil, ze by to melo fungovat takto:
Z prave strany z pohledu ridice vede dlouhy sroub se zavitem na konci skrz ram a kyvku na druhou stranu, kde je protikus zajisteny pojistnou matici. Tento protikus slouzi k vymezeni vule na kyvce a to tak, ze pres vnejsi zavit je uchycen v ramu a do jeho vnitrniho zavitu se dotahuje ten dlouhy sroub.
Takze by se to melo vsecho povolit, stelovaci protikus lehce pritahnout ke kyvce, podrzet a dorvat na 100 Nm ten dlouhy sroub. Zajistit pojistnou matici.
Teoreticky by tedy melo byt mozne tim stelovacim protikusem pretlacit kyvku vic do strany, aby mi vznikla trochu vetsi vule od doho drzaku na leve strane.
Teoreticky.
Protoze kdyz se podivate na dalsi fotku, pokud bych jste vice zkusil zatocit ten stelovaci protikus smerem do ramu, tedy zadoucim smerem, tak uz mi v postate nebude koukat dost dlouhy kus na zatoceni pojistne matice. A urcite by to bylo spatne, protoze puvodne tam koukal dost velky kus zavitu pro tu pojistnou matici, tim sem si jisty.
Jak je videt na fotce, mezi tim stelovacim protikusem a kyvkou je uz i podlozka, ta by tam asi mela take byt, ale vice jich tam asi nebylo. Jedine do tohoto mista by se dala pridat dalsi podlozka, aby se ten stelovaci element dal nepotapel do ramu. Ale to by asi take nebylo ono.
Co vas napada? Ze by se cela ta motorka po slozeni trochu jinak zkroutila?
Diky za napady.