Ahojte,
zopár reakcí pre:
užívateľa magi
Cena tesnenia je taká ako som uviedol. Treba rozlíšiť, či si registrovaný zákazník, alebo nie (už som tu spomínal) Lem pre poriadok, tu uvediem ceny z katalógu spoločnosti INTERCARS:
Veľkoob. cena: 3,40 EUR (bez DPH), 4,08 EUR (s DPH)
Maloob. cena: 5,23 EUR (bez DPH), 6,28 EUR (s DPH)- takže na neregistrovaného zákazníka tesnenie stojí
6,28€, čo je v prepočte podľa českej národnej banky 165,65 CZK a nie ako ti povedali 257 CZK, chcú na tebe len zarobiť. Odporúčam, nájdi niekoho kto je u nich registrovaný (automechanik) a nech ti to zoberie na seba.
užívateľ findejs1310
Na svojej motorke nešetrím, tesnenie sa mi roztrhlo, takže riešim nové. Robil som 7 rokov na kvalite motorov, takže mám na to trochu iný názor. Ako si správne uviedol, je to vlákno o voľnobežke, a tesnenie tiež patri k téme, keďže je potrebné pri jej výmene. Píšeš, že by si si niečo radšej prečítal o volnobežke, ale môj príspevok o tejto téme je dosť obsiahli, a nájdeš tam pomaly všetky informácie, čo potrebuješ. Čo som pozeral, môj príspevok sa objavil už aj na iných fórach....A už nejaký chalani zo slovenska si objednali diely cez Aliexpres.Jediné čo som zabudol uviesť je , že uvedený motoservispetra (
http://www.motoservispetra.sk) si za repas voľnobežky účtuje 220€.
užívateľ Nora
Som rád, že sme sa zhodli, ohľadom tesnenia. Neviem , čo myslíš tým výrobcom Reinz, (predpokladám, že asi si myslel Victor Reinz), ale oni tesnenia na motorky nerobia, dočítal som sa, že dodávajú papier ako surovinu,pre Athenu, ktorá z nich vyrába tesnenia. Ale možno je to nejaký iný výrobca, ktorého nepoznám. Súhlas, s tesneniami od Atheny, nie sú problémy.
Ako som spomínal, aj ja reálne riešim problém so štartovacou voľnobežkou. Predchádzajúcom príspevku som uviedol, aké sú možnosti, takže ja som sa rozhodol objednať komplet sadu aj s unášačom a ozubeným kolesom od spoločnosti IDEAL ENGINE PARTS. Jedná sa o spoločnosť, ktorá sa špecializuje na náhradné diely pre motorky, hlavne voľnobežky, ale aj napr. vačky, pre rôzne značky (Aprilia, Honda,BMW,Yamaha,Suzuki, Ducati,atď). Sada objednaná cez EBAY, cena 187€, dodanie trvalo 5 dní, doručené DHL. Neplatil som DPH, ani CLO, ako pri objednaní z Číny (napr ALIEXPRES). Celkovo má obchodník starterclutch-odkaz (
http://www.ebay.com/usr/starterclutch?_trksid=p2047675.l2559) za posledný rok 459 objednávok s kladným hodnotením 99,6%, čo určite zavážilo pri mojom rozhodovaní. Prikladám foto nových dielov.Už si nájsť čas a zamontovať to do motorky. Určite dám vedieť, ako to dopadlo, a hlavne ako bude správať táto sada pri bežnej prevádzke. Mám v pláne objednať ešte jednu sadu aj na kamošovu SUZUKI DR650 SE. Držte palce, aby s voľnobežkou neboli žiadne problémy, a vydržala čo najdlhšie