Ahoj, ono čo sa týka olejov do Modelov Pegasa je to dosť zložité. Je zaujímavé , že ROTAX a APRILIA, predpisujú rôzne oleje. Ak sa pozriem do manuálov pre motor ROTAX typ 655/95 (karburátor) a typ 655 EFI, je v manuále uvedené - odporúčaný olej 15W-40, špecifikácia podľa API SF, alebo SG. poprípade špecifikácia CCMC: G4 (táto šecifikácia je nahradená klasifikáciou ACEA). Nájsť takýto olej je skoro nemožné. No a keď si otvorím manuál od motorky Workshop manual vydaný Apriliou, a tam je uvedený olej: IP Superbike 4 5W-40, alebo AGIP 4T FORMULA RACING 5W-40. Začnem olejom IP - ten sa u nás kúpiť nedá, ale jeho špecifikácia je nasledovná API SJ, ACEA A3, JASO MA. Olej AGIP 4T FORMULA RACING 5W-40 má šecifikáciu API SJ, ACEA A3, JASO MA, JASO MA-2. Ani tento olej sa už kúpiť nedá, a bol nahradený olejom ENI (AGIP) I-RIDE APRILIA RACING 5W-40 so špecifikáciou API SL, ACEA A3, JASO MA, JASO MA2. Ono aby to nemohlo byť ešte komplikovanejšie, a bude sa človek držať mazacích plánov olejárskych gigantov (napr. CASTROL, SCHELL, TOTAL atď) oni odporúčajú motorový olej 10W-40 !!!!! (Schell Advance 4T Ultra 10W-40 (SM/MA2), Advance 4T AX7 10W-40 (SL/MA2), CASTROL POWER1 4T 10W-40 API SJ; JASO MA-2, ELF (TOTAL) MOTO 4 Road 10W-40). No je z toho riadny guláš, tak ako to dokážu len taliani. Ja som sa rozhodol pre ENI I-RIDE APRILIA RACING 5W-40, pretože sa najbližšie približuje tomu čo predpisuje výrobca a dá sa zohnať.