Ahojte,
tak včera som sa konečne dostal k tomu, aby som pre pokoj duše vymenil komplet dekompresor. (dôvod jednoduchý, pred rokom som vymenil kompletnú volnobežku, a nechcem riskovať poškodenie). Rozhodol som sa nie len vymeniť pružinku, ale aj teleso dekompresora. Len pre zaujímavosť, oficiálne zastúpenie na Slovensku Aprilie (ITAL MOTO s.r.o.
M.R. Šfefánika 201, 010 01 Žilina) u ktorých som objednal dekompresor, a pružinku, ma nemilo prekvapili, pretože pružinku, žiaľ Taliani už nevedia dodať ako náhradný diel. Potom som sa obrátil tu na fóre na jedného člena, ktorý mi pružinku prisľúbil, ale nakoniec mi ani len neodpisoval na osobné správy. Nakoniec som ju objednal u partsdepot, a mal som ju do týždňa cena 15,03€ aj s dopravou. Pri jednej robote som sa rozhodol aj vymeniť tesnenie výka hlavy valcov, ktorý má v ponuke firma Athena, ktorej náhradné diely sa dajú kúpiť v sieti intercars. Pri výmene stačí vyrážačom vybiť čap ktorý ide cez dekompresor, netreba nič extra rozoberať. Rozdiel medzi novou a starou pružinkou bol necelé 2mm. Rozmer novej pružinky 22mm a priemer 4,2mm. Foto nepridám, lebo adresár na foto je plný