Ahoj borci, sice je toto vlákno nějakou dobu mrtvé, ale pokusím se ho trochu oživit, protože právě řeším problém s vymačkanými čepy a mrtvými ložisky na přepákování.
Takže ložiska v náhradě jsem žádné nenašel, ale dají se koupit nové a to za slušný ranec peněz.
Čepy (trubky) které dělají rozpěry a zároveň vnitřní kroužky ložiska neseženete. Musí se nechat vyrobit.
Abych nekecal, dá se sehnat jen jeden rozměr trubky. Potřebujete dva kusy a jeden stojí 468 kč.
Gufera (prachovky), které bych určitě doporučil koupit, stojí 264 kč/ks a potřebujete jich 8 kusů. Myslím že by se dali nahradit klasickým guferem o rozměru 18x24x3, které se dá sehnat od 16 do 264 korun za kus.
V mém případě budu měnit všechny ložiska, gufera a asi i čepy. Když už to mám rozdělané.
Dole na obrázku jsou označeny ony pozice o kterých tady píšu.
Pozice č. 12 - 3 kusy za 342 kč/ks.
č. 14 - 2 kusy za 330 kč/ks. Druhovýroba za 176 kč/ks
č. 8 - 2 kusy za 180 kč/ks. u pana Brumly Rozměr ložiska je 22x28x16
č. 7 - 8 kusů za 264 kč/ks original. Nahradil bych je guferem 18x24x3 za vaši cenu.
č. 15 - 2 kusy za 334 kč/ks original. V druhovýrobě za 146 kč/ks.
č. 9 - 2 kusy za 468 kč/ks.
č.11, 13, 20 se už nedá sehnat a je nutno si je nechat vyrobit, pokud jsou vydřené nebo jinak mechanicky poškozené.
Ceny dílů jsem sehnal na stránce
http://www.wemoto.cz/ od pana Jana Poláka.
Asi se na to vrhnu. Nesehnatelné věci vyrobím a ložiska nakoupím. Pak dám vědět jak jsem pokročil co jsem čím nahradil atd.
Ještě jsem to nepočítal, ale jsem docela orosený jen když ty ceny vidím.